• Ponedeljek, 23. Apr. 2018
Bolečina Polinevropatija Klinična slika polinevropatije

Pišite nam

Za vsako vprašanje ali idejo nam lahko pišete, in v najkrajšem možnem času Vam bomo odgovorili.

pisite-nam

Obrazec....

Klinična slika polinevropatije

bolecina_terapijaSimptomi polinevropatije: bolečina, mravljinčavost, pekoč občutek v nogah, gluhost nog.
Obolenje živcev se začne nenadoma in brez zdravljenja napreduje v kronično: Vsak tretji do četrti bolnik z diabetesom tipa 2 trpi kot posledico bolezni za prizadetostjo živcev, imenovano periferna polinevropatija. Vzrok za težave je kronično povišan krvni sladkor.

Med tem ko gre pri avtonomni nevropatiji za funkcionalne motnje organov, periferno nevropatijo prepoznamo po naslednjih simptomih:
  • izpadi senzibilitete
  • oslabljena občutljivost za bolečino
  • neobčutljivost
  • spontana bolečina
  • zmanjšana občutljivost na vibracije
  • oslabljene mišice
bolecina_191Najpogosteje nastopi tako imenovana distalna simetrična senzibilna polinevropatija, pri kateri se simptomi začnejo v stopalih in gležnjih. Bolniki navajajo pekočo, zbadajočo bolečino. Ponoči se težave povečajo, med gibanjem se stanje izboljša. Mnogi bolniki pa so tako omejeni, da zanje aktivno gibanje ni več možno. Kvaliteta življenja bolnika se zaradi težav slabša, pogosto nastopi tudi depresija.

Zgodnje odkrivanje in zdravljenje bolezni je torej neizbežno. Zdravljenje poteka najpogosteje z različnimi zdravili, ki so največkrat povezana s stranskimi učinki. Študije pa so pokazale, da je visokotonska terapija, kot novi fizikalni postopek, tako v začetni fazi, kot tudi v kroničnem obolenju, primerna oblika zdravljenja brez stranskih učinkov.  
 

Kontakt

SEMOS d.o.o.

Opekarniška cesta 15a
3000 Celje

Telefon: 03 5419 715
Fax: 03 4911 208
E - mail: info@bolecina.com

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam